Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kabalák

 taliman_kovek.jpg

Talizmánok, amulettek, kabalák

 

Nehéz megállapítani, hogy egy adott tárgy talizmán, amulett vagy kabala. Alapvető a talizmánok aktív energiát, míg az amulettek passzív energiát, védelmet nyújtanak. A kabalák szerencsét hoznak és megvédelen a bajoktól.

Talizmánok: olyan tárgyak amelyek erőt, védelmet, bátorítást és energiát adnak videlőjének vagy tulajdonosuknak. Rendszerint meghatározott célból ksézítik őket, külön leges előnyöket biztosítanak tulajdonosának. Bármilyen anyagból készülhet.

Talizmánok: csengettryű, Salamon pecsétje, Fatima keze.

Amulettek: a talizmánoktól eltérően az amulettek készülnek és rendszerint a veszélyek ellen védenek. A betegségek és a balszerencsét is képesek elhárítani. Míg a talizmánok aktívak az amulettek passzívak. Amulett pl.: "a nyúl láb". Az amulett ezenkívűl olyan különleges eljárással készült tárgy is lehet, amelyet védelmi célból hordanak maguknál.

Amulett: a jede kínából ered. Az embeke gyomorfájdalmak ellen és a termékenység fokozására használják.

Kabalák: a kabalák az emulettek és a talizmánok tulajdonságait ötvözik. Aktívak mint a talizmánok és általános hatásúak mint az amulettek. A kabaláktól az várják, hogy szerencsét hozzanak tulajdonosuknak. A kabalák szoros kapcsolatban állanak a varázsigékke, melyek vagy kimondottak, vagy elkántáltak. A kabalák célja, hogy védelmeet nyújtsanak és saját magukon túlmutattó sikereket hozzanak.

Kabalák: makk, borzfog, méh, madár, pillangó, gomb, macska, pénzérme, bőségszarú, legyező, hal, fül, szem stb.

Négylevelű lóhere: egy levél a szerencséért, egy levél a bőségért, egy levél a bőkezűségét, egy levél a testi épségéért van. Keresd a négylevelű lóherét.

Lópatkó: bár meg is vásárolhatjuk, de a legjobb ha találjuk. A hagyomány szerint a lópatkó a bejárati ajtó fölé kell függeszteni, hogy a házba tartsa a szerencsét. Ha a szárral felfelé mutatnak a szerencse az edényszerű alakon belül maradnak. Itt a szóbeszédek más-más formát ötltenek, éppen ezért mindegy milyen formában helyezzük el, a talált (véletlenül) az bizotosan szerencsét hoz.

 

amulettek_kovek.jpg


Nektek mi a Kabalátok?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.