Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Logi-sztorik megoldásai

 Logi-sztorik megoldásai

 

 

1. történet:     Négy ember utazott a sivatagban egy hőlégballonon. A jármű egyszer csak süllyedni kezdett. Kidobták a nehezékeket, később a ruháikat, mindent, ami mozdítható volt, ám továbbra is süllyedtek. Ekkor eldöntötték, hogy sorsot húznak és aki a rövidebbet húzza, az kiugrik a kosárból. Emberünk, aki a sivatagban feküdt egy törött gyufaszál társaságában nem volt túl szerencsés, ő húzta a rövidebbet.

 

2. történet:     Ez az öngyilkosság úgy történhetett, hogy elkeseredett barátunk egy jégtömbre állt, majd miután fejét a hurokba helyezte, lábával kilökte maga alól a tömböt. A jég idő közben elolvadt. Így fordulhatott elő, hogy a szobában nem találtak semmit, amire állhatott volna.

 

3. történet:     A 2. történethez hasonló módon itt is a jég a főszereplő. Az illető ugyanis egy éles jégdarabbal vágta fel ereit, ami idő közben szintén elolvadt. (A hasonlóság miatt, nem érdemes rögtön a 2. történet után mesélni.)

 

 

4. történet:     Földrajzban jártas barátunk hamarosan megszomjazott, így a cellájában található mosdóhoz sietett. Megeresztette a vizet, ám a lefolyóban nem a megszokott látványban volt része. Az északi félgömbön (ahová ő valósi európai lévén) ugyanis mikor a víz lefolyik, az óramutató járásával megegyező irányban örvénylik. Ezesetben viszont az ellenkező irányba fordult a víz a mélybe.

 

5. történet:     Az illető, életének egy korábbi szakaszában hajókiránduláson vett részt feleségével. Hajótörést szenvedtek és több más utassal egy szigetre vetődtek. A szigeten meghalt a felesége. Mivel nem volt a szigeten más ennivaló, csak a nehezen elkapható sirály, többen javasolták, hogy egyék meg az idő közben meghalt társaikat. Barátunk nem helyeselte ezt. Ezért, mikor társai feltálalták neki a feleségét azt mondták neki, hogy sirályt fogtak. Most, sok évvel a történtek után emlékezett, hogy annak a „sirálynak” teljesen más íze volt. Gyorsan kombinált, és rájött, hogy a feleségéből falatozott. Ez természetesen nem tett jót a gyomrának.

 

6. történet:     Egy természeti katasztrófa során kihalt az emberi faj, egyetlen ember kivételével. Ő a mi főszereplőnk. Elkeseredésében, hogy egyedül maradt, kiugrott a házból, hogy véget vessen életének. Az ötödik emelet táján azonban telefoncsörgésre lett figyelmes. Ezek szerint mégsem ő volt az egyetlen túlélő.

 

7. történet:     Barátunk, aki telefonált, a gesztusok embere volt. Mindig járt a keze magyarázás közben. Így tett, vesztére, a telefonfülkében is egy horgászkaland után. Éppen azt mesélte barátjának, hogy mekkora halat fogott. Elég nagyot mutatott ahhoz, hogy betört a fülke oldalának üvege, elvágta kezén az ütőeret és hamarosan elvérzett.

 

8. történet:     Barátunk műsorvezető volt egy rádiónál. Feleségének életére jókora biztosítást kötöttek, ami csábítóbb volt a nőnél, így gyilkosságra szánta el magát. Aznapi műsorát előre felvette kazettára és ezt játszotta le a stúdióban. Volt alibije arra a pár órára, mikor megölte a feleségét. Éppen a stúdióba tartotta gyilkosság után, a saját műsorát hallgatta. Egy dologgal azonban nem számolt. A szalagot bekapta a lejátszó, így bombabiztos alibije terhelő bizonyítékká változott. Ebben a kilátástalan helyzetben kénytelen volt a ravaszt másodszor is meghúzni, ezúttal a saját halántékának szegezve.

 

 

9. történet:     A cowboy a vizet azért rendelte, mert csuklott. A lövés rendesen megijesztette, így a csuklása rögtön abba is maradt. Ennek szól a köszönet.

 

10. történet:  A főhősünk vak. Mindezek ellenére elkezd homályosan látni, majd teljesen visszanyeri látását. A vonat éppen ezt a csodás eseményt követően hajt be egy alagútba. Az illető azt hiszi, hogy ismét elvesztette látását, így mély depresszióba zuhan, és ennek hatására véget vet életének.

 

 

11. történet:  A férfi börtönbüntetésből szabadult. Azért ült húsz évet, mert megölte a feleségét. Ahogy kihajolt a vonat ablakán, meglátott pár vagonnal arrébb egy kezet, ami egy cigit tartott és hiányzott a gyűrűs ujja. A bizonyíték, amiért elítélték, a felesége gyűrűs ujja volt a húsdarálóban a gyűrűvel együtt. Ekkor elindult hátrébb és gyanúja beigazolódott. A felesége volt, aki bosszúból levágta az ujját és úgy állította be az ügyet, hogy férjét elítéljék a meggyilkolásáért. A férfi ezúttal valóban megölte a feleségét. Miután ezért a bűncselekményért már egyszer leülte a büntetést ezért szabadon engedték.

 

12. történet:  Rómeó és Júlia két hal az akváriumban. A hűséges blökit egyedül hagyták gazdái a szobában, és az játék közben leverte az akváriumot. Így a két kis kedvenc fulladás áldozata lett.

 

13. történet:  Ahogy lefekvés után elcsendesedett a világ, hallhatóvá váltak az apróbb zajok is. A hullán mechanikus óra volt, ami ketyegett. Erre lett figyelmes az illető.

 

14. történet:  Barátunk egy törpe, aki egy cirkuszban dolgozik, és abból él, hogy mérete, nem a megszokott. Barátai egyszer megviccelték, és éjszaka észrevétlenül lefűrészelték az ágya lábait. Mikor reggel felébredt, és szokásához híven kiült ágya szélére, leért a lába, nem úgy mint máskor. Ekkor hirtelen azt hitte, hogy megnőtt, ami azt jelentette volna, hogy elvesztette egyetlen kenyérkereseti lehetőségét. Ezért pánikolt be kissé.

 

15. történet:  A 14. történethez hasonló módon itt is egy törpe a főszereplő. Nem éri el a lift gombjait, csak az ötödikig. Ha azonban esik az eső és visz magával esernyőt, akkor azzal eléri a nyolcadik emelet gombját is. Ez magyarázza az illető különös szokását. (Az ötlet hasonlósága miatt nem érdemes közvetlenül a 14. történet után mesélni.)

 

16. történet:  A feleség mindenféle ügyeskedéssel a bolondok házába juttatta férjét, hogy a vagyon teljes mértékben az ő kezébe kerüljön. A férj természetesen tudta, hogy mire ment ki a játék. Így kitervelte a bosszút. Behívta a feleségét az intézetbe, hogy látogassa meg. Elmentek sétálni az udvaron és elmagyarázta feleségének, hogy ő hivatalosan őrült, így nem büntethető gyilkosságért. Ezek után elővett a zsebéből egy kötelet és megfojtotta hitvesét. Pár év múlva a kezelése befejeződött és ismét szabadon élhette életét. 

 

17. történet:  A rablók a zsákot csak egymás nyakába állva tehették fel az ereszre. Mikor a bűnözőket egymás nyakába állították, nem érték el az ereszt. Hogy lehet, hogy első alkalommal elérték, másodszor meg nem? A két férfi között jelentős magasságkülönbség volt. Első alkalommal a magasabbik állt az alacsonyabbik vállára, akinek természetesen a karja is hosszabb volt, így akkor elérték. Másodszor, mikor felszólították őket, hogy álljanak fel egymás nyakába fordítva álltak. Persze, hogy akkor nem érték el!

 

18. történet:  Emberünk nem a szokásos irányból közeledik a búzatábla közepe felé. Kilökték egy repülőből, és akarata ellenére közeledik halála helyszíne felé.

 

 

19. történet:  Ezek az emberek egy űrhajó utasai. Elromlott az oxigént adagoló rendszer és tudják, hogy hamarosan meg fognak fulladni. Van egy pisztolyuk amiben sajnos csak egyetlen töltény van. Sorsot húznak, és a nyertes természetesen nagy megkönnyebbüléssel húzza meg a ravaszt. Neki nem kell fuldokolnia. 

 

20. történet:  Ismét hajótöröttekről van szó. Három ember egy szerencsétlen utazás folytán egy szigetre vetődött. Nem volt élelmük, így kénytelenek voltak levágni egyikük karját és azt ették meg, de meg fogadták, hogy mindnyájan levágják a karjukat, ha esetleg hamarabb megmenekülnek. Így is történt. Egy hajó felvette őket. Hazaérve az első levágta a karját és feladta a másiknak postán, akinek nem volt levágva. Amint megkapta a csomagot, a feladványban leírtak szerint cselekedett.

 

21. történet:  Ez gyilkosság volt, nem pedig öngyilkosság. A tettes, miután fejbe lőtte az áldozatot, a pisztolyt magával vitte. A kulcsot belülről a zárba helyezte és három kötelet kötött rá. Az egyiket átvezette az asztal közepe fölött, a plafonban lévő, kampón. Ezek után minden kötél másik végét kivezette megfelelő módon a szobából, majd becsukta az ajtót. Két kötéllel forgatta el a kulcsot a zárban (vagy a kulcs végéhez ragasztott rúddal, amit utána letört), majd a kampón átvezetett kötéllel az asztal közepére helyezte a kulcsot. Ezek után végigégette a köteleket, így a szobában kevés hamu is található. (A másik verzió szerint az asztal közepébe egy rozsdás szög van verve, és a kulcs erre van akasztva. Ennek szerepe, hogy a kulcs ebbe akad, amikor megrántjuk a kötelet, ami eloldódik. Így nem kell végigégetni. Ismét más verzió szerint van egy kis rés az ajtó oldalán, amin befér a kulcs, így nem kell belülről zárni, lehet kintről is, ami jelentősen könnyebbé teszi az ügyet.)

 

22. történet:  Az ember nem kopog, mielőtt belép a saját szobájába. Ez keltette fel barátunkban a gyanút.

 

23. történet:  1927-ben még nem nevezték I. világháborúnak. Nem tudták, hogy lesz második is.

 

24. történet:  A fiatalasszony foglalkozását tekintve mosónő volt. És mint azt tudjuk: „A mosónők korán halnak.”

 

25. történet:  Az iparügyi minisztert meghívják egy falból megrendezett konferenciára, aminek tárgya egy új nukleáris energia-alapanyag, melynek jelentősége a hatékonyságban van. Az egész célja egy politikai merénylet a miniszter eltávolítására. Az előadás közben eljátsszák, hogy a demonstrálásra hozott minta védődoboza megsérül, minek köztudott hatása gyötrelmes haldoklás több száz méteres körzetben, minden élőlény számára. A beszervezett konferencia-tagok mind elkezdenek fuldokolni, mire a miniszter előkapja revolverét, és hogy megelőzze szenvedéseit, megöli magát. Ezek után a szemtanúk, akik közül mindegyik sakkban van tartva valamivel, mind azt fogják vallani, hogy a miniszter öngyilkos lett, ami mellesleg igaz is.

 

26. történet:  Remélte, hogy a srác erre a temetésre is lejön és akkor újra láthatja.

 

27. történet:  Nappal volt.

 

28. történet:   A férfinek nem volt köldökeJ

 

29. történet:   Joe meg akarta mérgezni Jack-et, ezért két whisky-t tett a tálcára, amibe mérgezett jeget tett. Mivel ő hirtelen itta ki, a jégnek (így a méregnek) nem volt ideje feloldódni az italban, ezért úszta meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

semmi közöd hozzá

Dóra,2021.10.29 00:16

NiNcS mEgOlDáS4!4!!4!