Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mo. látnivalói

Hello!

 

Ezen az oldalon MAGYARORSZÁG leghíresebb látnivalóit mutatom be nektek (lesz kép is)!!!

Remélem tetszeni fog és, ha még nem jártatok ott, egyszer majd megnézitek!

Szent István-templom (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)   ]
A 15. században bányavárosnak számító Nagybörzsöny település központjától távol, dombtetőn emelkedik a tökéletes arányú román stílusú falusi templom, amelyet 17. századi kőfal övez.
 

 

Nógrádi vár (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
A nógrádi vár az Ipoly folyó által félkörívbe fogott Börzsöny belsejében megbújó Nógrád község névadó vára, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza. [Tovább]
 

 

Hegyestű (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Egy 50 m magas bányafal felfedi számunkra az 5-6 millió évvel ezelőtt működött bazalt vulkán belsejét. A vulkán kráterében megdermedt láva a kihűlés folytán sokszögletű, függőleges oszlopokra vált el. A látvány hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaságszámba megy.
 

 

Tapolca (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Tapolca város a Balaton-felvidék nyugati szélén található, a Balatontól 12 km-re helyezkedik el. Főbb látnivalói a Tavasbarlang és a Malom-tó.
 

 

Rudabánya (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Kazincbarcikától 18 km-re északra fekvő Rudabánya Európa egyik legrégibb bányahelye. A volt külszíni vasércbánya helyén 1985 után keletkezett egy bányató, mely az ország egyik legmélyebb állóvize. A tó hosszúsága körülbelül 300 méter, míg legnagyobb szélessége 80 méter. A bányató mélysége titok.
 

 

Bánkút és környéke (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye határán fekszik a Bükk-fennsík keleti részén. Általában Bánkútot hallva a sícentrum jut eszünkbe. Pedig minden évszakban szép a Bükk-fennsík. Látogassuk meg a Bálvány-hegy tetején található Petőfi kilátót!
 

 

Ilona-völgyi vízesés (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Magyarország legnagyobb természetes zuhataga a Mátrában, Parádfürdőtől öt kilométerre található. A tíz méter magas zuhatag minden évszakban lenyűgöző látványt nyújt, de főleg esős időben gyönyörű.
 

 

Szeleta-barlang (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
Szeleta-barlang 1951 óta régészeti védelem alatt álló, 1982-től fokozottan védett természeti érték a Bükkben. Méretei miatt egyszerűen lenyűgöző. Érdemes felkeresni a környék többi látnivalóját is.
 

 

Kaptárkövek (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
A bükkaljai riolittufa területen jelenleg 73 kaptárkövet ismerünk 471 fülkével. A kaptárkövek olyan sziklavonulatok vagy kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba a régmúlt korok emberei fülkéket (vakablakokat) faragtak.
 
 

 

Szelim-barlang (Közép-Európa: Kárpát-medence > Magyarország)  
A Szelim-barlang Tatabánya felett található a Turul-emlékmű közelében, 45 méter hosszú és 14 méter magas. Fokozottan védett természeti érték. Az Eragon filmből itt forgattak egy részletet, a Szelim-barlang adott otthont a Galbatorix tróntermének.